tirsdag den 15. februar 2011

Svedjerugbrød

Første dag - fordej
2,5 dl tempereret vand ca. 37°

150 g svedjerugmel
1½ dl rugsurdej

Vand, svedjerugmel og surdej blandes til en blød vælling. Blandingen står ved stuetemperatur til næste dag. 


Anden dag - brøddej
200 g skåret rugkerner

4-5 dl vand


Rugkerner koges 10-15 min i vandet til de er møre og afkøles (de kan også koges i microovnen til de er møre, tilsæt løbende vand)

6 dl vand - 37° 

500 g svedjerugmel
300 g speltmel
14 g salt
1 portion fordej


Der tages først en portion fordej fra til en ny surdej, som sættes i køleskabet. 
Speltmel, kogte kerner, salt og fordej blandes. Vandet tilsættes og rugmelet røres i. Dejen røres godt sammen inden den hældes i forme. Brødene hæver ca. 3 timer og bages i ca. 95-100 min. Efter bagning tages brødene ud af formen og afkøler på en bageriste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar